Petri Makkula parinaan Timo Karttiala on ajanut kuudenteen lähtöruutuun ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-sarjan päätösosakilpailussa Ranskassa. Le Mans’n radalla lauantaina ajettavassa kilpailussa kaksikko tavoittelee palkintopallipaikkaa.

Hämeenlinnalainen Makkula on tyytyväinen aika-ajosuoritukseensa.

– Ajo sujui hyvin, ensimmäisistä aika-ajoista parannettiin yli puoli sekuntia. Ajo on tuntunut koko ajan sitä paremmalta, mitä enemmän on käyty radalla.

Myös purkkiorja Karttiala kertoo kulun olleen kohdallaan, vaikka tekniikkaongelmat vaivasivat menoa.

– Aika kevyesti meni ajaminen. Ensimmäisessä aika-ajossa pyörä tuntui sutivan mutkista ulos tultaessa, ja varikolla näytti siltä, että takaiskunvaimennin olisi rikkoutunut. Toiseen aika-ajoon ajoimme mutkissa isommalla vaihteella, jottei sutimista olisi niin paljon. Lisäksi toiseen aika-ajoon käänsimme takapyörää.

Ei varmistelemaan, vaan taistelemaan palkinnoista

Kaksikko on yhtä mieltä siitä, että kilpailuun ei lähdetä pistetaulukkoa tuijottaen – vaikka parilla on hyvät mahdollisuudet nousta MM-sarjassa kuudenneksi, vaan taistelemaan täysillä kärkisijoituksista.

– Palkintopallille lähdetään yrittämään, se on ihan selvä. Jos startti menee hyvin ja päästään muutaman parin ohitse, pystymme kyllä roikkumaan kärjen perässä. Toisaalta ihan väkisin ei lähdetä sijoitusta hakemaan. Jos palkintopallisijoitusta ei tule nyt, niin ensi vuonna sitten, Makkula kertoo.

Suora televisiolähetys

Suomalaisfaneilla on mahdollisuus seurata kilpailua suorana lähetyksenä, sillä Nelonen Pro 1 -kanava televisioi lauantaina klo 12:30 alkavan kilpailun suorana lähetyksenä.

Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarja, Le Mans, Ranska
aika-ajot, 20.9.2013
1. Ben Birchall – Tom Birchall (GBR) 1:42,712
2. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes (GER/GBR) +0,601
3. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni (FIN/SUI) +0,964
4. Sébastien Delannoy – Sébastien Lavorel (FRA) +1,504
5. Kurt Hock – Enrico Becker (GER) +1,698
6. Petri Makkula – Timo Karttiala (FIN) +,1908

MM-sarjan pistetilanne ennen Ranskan osakilpailua
1. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni, 186 p.
2. Ben Birchall – Tom Birchall, 166 p.
3. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes/Gregory Cluze, 158 p.
…7. Petri Makkula – Timo Karttiala, 68 p.

Share →