Sivuvaunuluokan MM-sarjaa kiertävä Petri Makkula on ajanut viidenteen lähtöruutuun ratamoottoripyöräilyn pyhätöksi kutsutulla Assenin radalla Hollannissa. Aika-ajotulos antaa hämeenlinnalaiselle hyvät mahdollisuudet tavoitella uran ensimmäistä MM-palkintopallisijoitusta.

Pojat mopeimmalla kierroksella viimeisessä mutkassa.


Makkula–Karttiala-parin nopein kierrosaika syntyi jo lauantain ensimmäisessä aika-ajosessiossa. Toiseen aika-ajoon kaksikko muutti BMW–LCR-sivuvaununsa säätöjä, minkä johdosta kulku ei Hollannin 30 asteen helteessä ollut enää yhtä nopeaa.
– Aamulla oli hyvä rytmi päällä, eikä ollut mitään ongelmia, vaikka tuntui, että voisimme puristaa vieläkin kovemman kierrosajan. Toiseen aika-ajoon säädimme konetta laihemmalle ja kääntelimme rengaskulmia. Sen jälkeen itse ajaminen tuntui paljon paremmalta, mutta tulikin hitaampi aika, ihmettelee Makkulan sivuvaunun kyydissä taiteillut Timo Karttiala, lajin maailmanmestari vuodelta 2008.
Ensimmäistä MM-palkintopallisijoitustaan kuumeisesti jahtaava Makkula lähtee kilpailuun tuttuun tapaansa latautuneena.
– Podiumia lähdetään tavoittelemaan. Periksi ei anneta missään vaiheessa, vaan loppuun saakka ajetaan täysillä. Jos startissa saamme oman paikan pidettyä, on kaikki mahdollista.
60 000 katsojaa sivuvaunujen aika-ajoissa
Sivuvaunuluokan MM-sarja vierailee kuluvana viikonloppuna toista kertaa saman kauden aikana Hollannin Assenissa, jossa lajilla on pitkät perinteet ja vankka kannatus. Vaikka jo kesäkuun lopulla sivuvaunut tavoittivat mittavan yleisömäärän kisatessaan radalla MotoGP-sarjan samana viikonloppuna, on kauden toinen visiitti saanut vastaavan yleisönsuosion, sillä jo lauantaina paikalle kerääntyi 60 000 katsojaa.
Aika-ajojen nopein oli brittiläinen veljespari Ben ja Tom Birchall, ja seuraaville sijoille ajoivat MM-sarjan kärkiparit Steinhausen–Hawes ja Päivärinta–Hänni. Sunnuntain kilpailussa ajetaan 17 kierrosta.
Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarja
osakilpailu 6 (Assen, Hollanti), aika-ajot
1. Ben Birchall – Tom Birchall (GBR) 1:42,709
2. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes (GER/GBR) +0,403
3. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni (FIN/SUI) +1,263
4. Bennie Streuer – Geert Koerts (NED) +2,989
5. Petri Makkula – Timo Karttiala (FIN) +3,018

Aika-ajoihin osallistui yhteensä 22 kilpailuparia.

MM-sarjan pistetilanne ennen Assenia
1. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni, 106 p.
2. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes/Gregory Cluze, 97 p.
3. Ben Birchall – Tom Birchall, 66 p.
4. Scott Lawrie – James Neave, 61 p.
5. Michael Grabmüller – Manfred Wechselberger, 48 p.
8. Petri Makkula – Timo Karttiala, 33 p.

Share →