Sivuvaunuluokan MM-sarjassa toista kauttaan ajavan Petri Makkulan viikonloppu Saksan Sachsenringillä oli epäonninen. Ylioptimistisen ohitusyrityksen seurauksena Makkula–Karttiala-kaksikon sivuvaunu pyörähti, minkä jälkeen matkanteko oli jätettävä kesken, sillä jo harjoituksissa vaivannut sähkövika esti moottoria käynnistymästä uudelleen.
Yhdeksännestä lähtöruudusta startanneet Makkula ja Karttiala onnistuivat parantamaan asemiaan kahdella pykälällä heti lähdössä.
– Startti näytti aluksi epäonnistuneelta, mutta pääsimmekin kiertämään ulkokautta kahden parin ohi juuri siihen kohtaan, mihin halusimmekin, Makkula kertaa.
Alkukierroksilla kaksikko paranteli sijoitustaan ja etsi ahnaasti ohituspaikkoja, sillä kulku tuntui hyvältä edellä ajaviin nähden. Yhdeksännellä kierroksella sivuvaunua kuljettanut hämeenlinnalainen Makkula päätti puristaa viidentenä ajaneen itävaltalaispari Grabmüller–Wechselbergerin ohi vaikka väkisin.
– Rupesin ahnehtimaan, minkä jälkeen pyörähdimme ja se oli siinä, koska pyörä ei enää lähtenyt käyntiin. Sijoille 4-5 olisi ollut mahdollisuuksia, joten harmittaa aivan vietävästi. Pitäisi pystyä ajattelemaan silloinkin, kun painetaan täysillä menemään, suomii Makkula itseään.
MM-sarjasta useamman vuoden kokemuksen omaava Karttiala näkee ylioptimistisen ohitusyrityksen johtuneen pitkälti kokemattomuudesta.
– Nämä ovat oppimisen hetkiä. Silloin kun tiukassa kilpailussa näkee, että on nopeampi kuin edellä menevä, pitää katsoa oikea hetki. Ohi kyllä pääsee, jos vain malttaa.

Kilpailun lääkäri tuli vielä lähtöviivalle Timoa tervehtimään.


Lähtö ei ollut paras mahdollinen.


Pyörähdyksen jälkeen lippumiehet ryntäsivät auttamaan.

Seuraavaksi Suomeen kilpailemaan

Keskeytyksestä ja teknisistäkin vaikeuksista huolimatta kaksikko on alkukauden aikana osoittanut pystyvänsä parhaimmillaan taistelemaan jopa palkintopallisijoituksista. MM-sarjaan panostava parivaljakko nähdään seuraavaksi 20.–21. heinäkuuta radalla Jurvan uusitulla radalla, jonne on tulossa näyttävä kattaus sivuvaunuja kilpailemaan SM-pisteistä.
– Uuden radan avajaisiin on tulossa 15–16 pyörää. Radalla on nyt yksi maailmanluokan kurvi, josta on hyötyä seuraavaa MM-osakilpailua ajatellen, Makkula kertoo.

Kuvasarja: Kari Karttiala.
KUVATEKSTI: Äärirajoilla: Makkula ja Karttiala (99) puristavat tiukassa sladissa itävaltalaiskaksikon Grabmüller–Wechselberger (97) ohi. Ohitusyritys päättyy kuitenkin keskeytykseen.
Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarja
osakilpailu 5 (Sachsenring, Saksa)
1. Ben Birchall – Tom Birchall (GBR) 32:40,487
2. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni (FIN/SUI) +11,854
3. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes (GER/GBR) +19,443
…kesk. Petri Makkula – Timo Karttiala (FIN)

MM-sarjan pistetilanne
1. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni, 106 p.
2. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes/Gregory Cluze, 97 p.
3. Ben Birchall – Tom Birchall, 66 p.
4. Scott Lawrie – James Neave, 61 p.
5. Michael Grabmüller – Manfred Wechselberger, 48 p.
… Petri Makkula – Timo Karttiala, 33 p.

Share →