Makkula MM-aika-ajojen viides Assenin nopealla radalla
Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarjassa loistavasti sujuneiden Kroatian osakilpailujen jälkeen neljännellä sijalla majaileva pari Petri Makkula – Timo Karttiala oppi nopeasti Assenin vauhtiradan kiemurat. Kaksikko tavoittelee palkintopallipaikkaa perjantain kilpailussa viidennestä lähtöruudusta startaten.
Hämeenlinnalaiselle Makkulalle torstain aika-ajot olivat ensimmäinen ajokerta moottoriurheilun pyhätöksi kutsutulla Assenin radalla.
– Rata tuntui nopealta ja mielenkiintoiselta, mutta vasta toisessa aika-ajossa pystyin ajamaan kaasu pohjassa. Viides sija on ihan kohtalainen.
Makkulan mukaan sivuvaunulla huippunopeus kohoaa hollantilaisradalla 250 kilometrin tuntivauhtiin. Radan kenties kuuluisin kohta on viimeinen shikaani, jossa monet kilpailut on ratkaistu.
– Siinä on hyvä ohituspaikka, kun ajaa sisälinjaan ja jarruttaa toisen eteen. Toisaalta jos osaa ohittaa, kyllä joka radalla on ohituspaikkoja – työntää vain röyhkeästi väliin ja menee ohi.
Palkintopalli tähtäimessä
Perjantain kuudentoista kierroksen kilpailussa Makkula tavoittelee tähänastisen uransa kirkkainta kruunua, palkintopallisijoitusta.
– Podiumille on pitkä matka, mutta sinne tähdätään.
Myös Makkulan purkkiorja, vuoden 2008 maailmanmestari Timo Karttiala, uskoo hyvään tulokseen.
– Podiumille tähdätään, mutta realistisesti uskon, että neljän parhaan joukkoon on saumoja. Edellä olevista Streuer ajoi kotiradallaan melkein sekunnin kovemman ajan aika-ajoissa, mutta uskon meidän parantavan huomenna. Rata näyttää teknisesti helpolta, mutta siinä on aika monta kohtaa, jotka vaativat treeniä, että niistä pääsee kovalla vauhdilla läpi.
Paalupaikalta kilpailuun lähtevät brittiläiset Birchallin veljekset, joista Makkula ja Karttiala jäivät aika-ajoissa noin kolme ja puoli sekuntia. Alkukaudesta veljeksillä on ollut epäonnea, sillä he ovat kokeneet jo puolisenkymmentä moottoririkkoa.
Perjantaiksi luvassa on epävakaista säätä. Karttiala kertoo suomalaisten olevan valmiita kisaan, oli säiden haltija millä päällä tahansa.
– SM-osakilpailussa Virtasalmella ajoimme kaatosadekelissä ja kohtuullisen hyvin meni. Säällä ei ole meille hirveästi merkitystä.
Sivuvaunumoottoripyöräilyn MM-sarja
osakilpailu 4 (Assen, Hollanti), aika-ajot

1. Ben Birchall – Tom Birchall (GBR)
2. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni (FIN/SUI)
3. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes (GER/GBR)
4. Bennie Streuer – Geert Koerts (NED)
5. Petri Makkula – Timo Karttiala (FIN)
MM-sarjan pistetilanne ennen Hollantia:
1. Pekka Päivärinta – Adolf Hänni, 60 p.
2. Jörg Steinhausen – Ashley Hawes/Gregory Cluze, 51 p.
3. Scott Lawrie – James Neave, 40 p.
4. Petri Makkula – Timo Karttiala, 33 p.

Share →