Oscherslebenissä ajetussa sivuvaunujen MM-sarjan kilpailuissa Petri Makkula parinaan Harri Asumaniemi joutuivat tyytymään kahteen MM-pisteeseen.

Lauantain Sprint Race ei sujunnut toivitulla tavalla, koska pieleen mennet aika-ajot toivat vasta 14 lähtöruudun. Kilpailu käynnistyi myös ”mollivoittoisesti” huonon startin takia. Vain 15 kierroksen kilpailu 25 asteen lämmössä sujui jo paremmin tuoden 9 sijan.

-Taas taistelimme Sveitsiläisparin Purtschert / Purtschert kanssa. Loppukierroksilla olimme jo ohitusetäisyydellä, mutta kierrokset loppuivat kesken.
Sanoi Makkula. Meillä oli vähän onneakin mukana, koska kilpailussa neljänneksi tullut Schlosser / Hofer hylättiin ja nousimme yhden pykälän yhdeksänneksi.

Sunnuntaina ajettiin 22 kierroksen Gold Race. Se oli Suomalaisille tuskien taival. Onnistuneen lähdön ansiosta Makkula / Asumaniemi nousivat keskijoukkoon, mutta jo neljännellä kierroksella Streuer / Endeveld törmäsivät tuhoisin seurauksin suomalaisiin.

-Pääsuoran päässä nopeassa vasurissa hollantilaiset pamauttivat meidän pulkankulmaan ja ajauduimme molemmat hiekalle.
Kaverit olivat jo hetken kyljellään, mutta me jäimme pohjasta kiinni ja irroitus ei onnistunut ennen kun Pete nousi myös työntämään, tuskaili Asumaniemi.
Radalle päästyään suomalaisille olisi MM-pisteitä ollut tulossa ellei järjestäjille olisi sattunut paha kömmähdys.

Makkula / Asumaniemelle näytettiin varikon läpiajorangaistusta vahingossa, vaikka se oli tarkoitettu toiselle kilpailijalle. Huomattuaan virheen pari keskeytti varikolle ja jäi ilman MM-pisteitä. Kausi on sujunut yli odotusten jokaisessa maaliin-ajetussa kilpailussa on sijoitus ollut kymmenen joukossa. Yhdeksän kilpailun jälkeen MM-taulukossa 8. paikka on ensimmäistä täyttä kautta ajaville hieno saavutus.

Team Makkulan LCR-Suzuki vauriotui lievästi ulosajossa, joten kateen ja rungon korjausta on tiedossa ennen seuraavaa ja viimeistä kilpailua, joka ajetaan maineikkaalla Le Mans radalla 8-9 syyskuuta.

Kilpailun voitti Englantilaiset Birchall / Birchall veljekset. Suomen Pekka Päivärinta parinaan Adolf Hanni oli viides.

Epävirallinen MM tilanne:

 

Team Makkula puolesta Kari Karttiala

 

 

Share →